Hírek > Vasárnap kezdődik a lomtalanítás
Keresés
OK

Vasárnap kezdődik a lomtalanítás

2019. július 26.

Július 28. és augusztus 8. között lesz a 2019. évi lomtalanítás Újpesten. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a legfontosabb információkról levélben, hírlevélben és társasházak esetében plakáton is tájékoztatja a lakosságot.

  
Az FKF arra kéri a lakókat, hogy a feleslegessé vált holmikat kizárólag a tájékoztatóban leírtak szerint, a megjelölt napokon 18 óra után helyezzék ki!

Mit NEM szállítanak el?

A háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot, ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot, veszélyes hulladékot (pl. elektronikai cikkek), építési törmeléket, gumiabroncsot, zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű) ne készítsenek ki.

FONTOS!

Csak a kijelölt napon és oly módon helyezzék el a kidobandókat, hogy a lom ne kerüljön az úttestre, és ne akadályozza a közlekedést. Az FKF a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását. Az ingatlan előtti járdaszakasz tisztaságának biztosítása az ingatlan tulajdonosának, illetve üzemeltetőjének kötelessége. 

ILLEGÁLIS SZEMÉTLERAKÁS

Az illegális szemétlerakás köztisztasági szabálysértésnek minősül! Tettenérés esetén 5.000 forinttól 50.000 forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki. Amennyiben az elkövető nem fizeti be a bírságot, feljelentést tesznek ellene a Kormányhivatalnál. Abban az esetben, ha nem tettenérésről van szó, de a szemét tartalmából következtetni lehet az elkövetőre, akkor szintén feljelentés a következmény. Amennyiben illegális szemétlerakást tapasztalnak, és tetten érik az elkövetőt, napközben a közterület-felügyeletet (231-3250), éjszaka a rendőrséget hívják.

VESZÉLYES HULLADÉK BEGYŰJTÉSE

A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő hulladékok átvételére az FKF minden körzetben az elszállítás napján ideiglenes gyűjtőpontot üzemeltet. Pontos helyszínéről tájékoztató levelükben adnak felvilágosítást. A veszélyes hulladékok leadására a lomok kihelyezését követő napon van lehetőség. 

HASZNOSÍTHATÓ HULLADÉKOK

Az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzük ki, hanem erre a célra használjuk az ingatlanhoz kihelyezett szelektív gyűjtőtartályokat, hulladékgyűjtő-szigeteket, lakossági hulladékudvarokat, illetve a Szemléletformáló és Újrahasználati Központokat.

ZÖLDHULLADÉKGYŰJTÉS
Az FKF Nonprofit Zrt. március 4-én ismét megkezdte a zöldhulladék begyűjtését Budapest zöldövezetes kerületeiben, így Újpesten is. A zöldhulladék begyűjtése 2019. november 29-ig tart. A zöldhulladékot kizárólag az FKF Nonprofit ZRT. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállítják el. A zsákokba helyezhető: lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom.

Az egyes körzeteken végzett lomok elszállítások időpontjait az FKF egyelőre nem közölte.

További információk: www.fkf.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya