Hírek > Városnapok
Keresés
OK

Városnapok

2016. augusztus 19.

Nem csak sztárfellépők lesznek az augusztus 25-én kezdődő és egészen 28-ig tartó Újpest Városnapokon.

  
Az újpesti Király utcai könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a Városnapokon is. Az irodalom, a kultúra iránt elkötelezett újpestiek az alábbi lehetőségek közül választhatnak, ha kilátogatnak a Szent István térre:
  • Ingyenes könyvtári tagság december 31-ig.
  • Használt, olcsó könyvek vására
  • Olvasósarok, kézműves asztal
  • Füge a könyvtár kertjéből

Kiállítások

Színes, kulturális programcsokor várja a Városnapok ideje alatt a látogatókat a Polgár Centrum Újpest Galériában és az Ifjúsági Házban is. Augusztus 25-én csütörtökön 18 órakor az Altamira Egyesület kiállításával indul a program az Újpest Galériában. Az ismert képző- és iparművészek összefogásával alakult egyesület olyan művészek munkáit mutatja be, akiket megihlet a természet szépsége, gazdagsága. A több mint ötven tagból álló csoport a művészet számos területén jelen van. A növény-, rovar-, madár- és állatillusztrátorokon kívül van közöttük bélyegtervező, sokszorosító grafikus, ló- és állatszobrász, érmész, faliszőnyeg-tervező és több nemzetközileg is ismert állatfestő. Többük munkásságát díjazták már – itthon és külföldön – magas művészi vagy állami kitüntetésekkel. 

Augusztus 26-án, pénteken, 17 órakor kezdődik Szunyoghy András jubileumi kiállítása az Ifjúsági Házban. Az idén augusztusban hetvenedik születésnapját ünneplő grafikusművész a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának tagja. Művészi munkája az ember és az állat anatómiájának ábrázolásáról szól. Rajzot tanító könyvei több mint húsz nyelven jelentek meg. A híres újpesti művész a Képzőművészek Szövetsége megbízásából sokszorosító grafikai műhelyt rendezett be a Római Magyar Akadémián. Kiállított már Firenzében, a Medici Palotában, Assisiben és a Római Magyar Akadémián. Most Újpesten tekinthetjük meg lenyűgöző tárlatát. Nem érdemes kihagyni!

 


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya