Hírek > Várakozás - Adventi üzenet
Keresés
OK

Várakozás - Adventi üzenet

2018. december 5.

Életem során számtalanszor volt alkalmam várakozni, és eközben mindig kicsit más módon éltem meg az idő múlását. Sürgettem vagy inkább lassítottam volna, tétlenül vagy kapkodva töltöttem a perceket, órákat, egyedül vagy társakkal…

  
Kétezer éve nagy várakozásban volt az emberiség, és akkor valóra vált az Ígéret. A várakozásból egyszeriben beteljesedés lett. Jézus Krisztus megszületett, felnőtt, tanított, utat mutatott az Atyához, majd miután életét adta érettünk, feltámadt a halálból, és felment az Atyaisten jobbjára. Onnan jön el újra. 

Adventi várakozásunk 2018-ban tehát egyrészt az ünnep felé vezető út, amelyen a lépcsőfokok a napok, amelyekkel jól gazdálkodhatunk. Várakozásunk másik célja, hogy készüljünk a visszaérkező Jézus Krisztust, a világ Urát fogadni. Bár az ünnep forgataga, zaja betölti a szívünket, gondolatinkat, ne feledjük, ez az ígéret is beteljesedik. 

Amint az ünnep előtt kitakarítjuk a lakást, elkészítjük a legfinomabb ételeket, úgy tegyünk rendet a szívünkben is, és legyünk készen, hogy befogadhassuk az Ünnepeltet. Jézus Krisztus mondja: „Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.” 

Legyen áldott ünnepünk!

Mészáros Kornél
baptista lelkész


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya