Hírek > Újpestnek nincs adóssága
Keresés
OK

Újpestnek nincs adóssága

2014. október 9.

UK. Az előző ciklusban parlamenti képviselőként is dolgozott Újpestért, és a fővárosi döntések meghozatalában is részt vett. Mennyiben más a nagypolitika és mennyiben tudták segíteni újpesti feladatai megoldásában ezek a tisztségek?

Nagy István: Én elsősorban újpestinek vallom magam, ezért a fővárosi és a parlamenti munkám is arról szólt, hogy Újpestet segítsem, Újpest ügyeit vigyem előre. Nagyon szerencsésnek tartom, hogy mind a parlamentben, mind a fővárosban, mind Újpesten azonos politikai oldal kapta meg a választók bizalmát. Ez nagyon nagy többletet hozott a munkámhoz, és ez tette lehetővé, hogy évtizedek óta megoldatlan ügyekben megoldást találhassunk, hogy soha nem látott fejlesztéseket valósíthassunk meg.

UK. Mit tekint az ebben a ciklusban elért legnagyobb eredményének?

N.I. Nehezet kérdezett, mert számos olyan dolgot most sikerült elérnünk, amelyet a korábbi ciklusokban nem tudtunk, de számomra talán legfontosabb a szakrendelő átvétele és felújítása volt. Egészségügyért felelős alpolgármesterként már régóta azon a véleményen voltam, hogy a szakrendelő jobb kézben lenne Újpesten, mert a főváros korábbi vezetése nem volt érdekelt az újpestiek jobb egészségügyi ellátásában, és hagyta lepusztulni az épületet és a berendezéseket is. Biztos voltam benne, hogy Újpest elég erős ahhoz, hogy megújítson és fenntartson egy ilyen fontos intézményt. Az elmúlt idő bebizonyította, hogy igazunk volt, sikerült a fővárossal megegyeznünk és új alapokra helyezni a működést: teljesen felújítottuk az épületet, és nagyrészt megújítottuk az eszközparkot is. Nagyon sok feladat van még előttünk, de jól látszik, hogy Újpest, ahogy egykor, most is képes egészségügyi ellátást biztosítani az itt élőknek. Nagyon lényeges eredmény, hogy valamennyi fejlesztést önerőből, illetve pályázati forrásból valósítottunk meg, Újpestnek nincs adóssága. Felelősen, fegyelmezetten gazdálkodunk.

UK. Újpest a főváros része, ez inkább előnyt vagy hátrányt jelent Ön szerint?

N.I. Az együttműködésen múlik, hogy ez előny vagy hátrány. A korábbi szocialista-szabaddemokrata vezetés úgy működött, mintha Budapest csak a Nagykörúton belüli területből állna. Szerencsére a mostani ciklusban ez megváltozott: újpesti buszjáratok új Mercedes buszokat kaptak, főútjaink közül jó néhány felújításra került, gondoljunk csak a Fóti útra, a Tél utcára, a Sporttelep utcára vagy a Berda József utcára.

Újpestnek nincs adóssága

UK. És a Görgey útra.

N.I. A Görgey út a főváros több évtizedes adóssága. 2010-ben már kritikán aluli állapotban volt, amikor fővárosi képviselőként kezdeményeztük, hogy kezdjük meg a felújítást. Akkor derült ki, hogy semmiféle előkészítés nem történt a felújítás érdekében. Miközben az út már szinte veszélyes állapotban volt, a főváros semmit, de szó szerint semmit nem tett az ügyben. Ezért nulláról kellett kezdeni a tervezési programot, de elmondhatjuk, hogy a nehezén túl vagyunk, megvannak a tervek, és a közművek felújításával megkezdődött a Görgey út teljes felújítása. Ezzel évtizedes adósságot törleszt a főváros az itt élők felé.

UK. Parlamenti képviselőként melyik döntésre emlékszik a legjobb szívvel?

N.I. A rezsicsökkentés egy olyan döntése volt az előző parlamentnek, amelyre személyesen is büszke vagyok, mert minden újpesti számára kedvező változást hozott. Szeptember 1-én ismét, ezúttal 5,7 százalékkal csökkent az áram ára, október 1-től pedig ismét csökken 3,3 százalékkal a távfűtés költsége. Ezzel elértük, hogy ne a szolgáltatók zsebébe vándoroljon az újpestiek pénze.

UK. Milyen tervekkel vág neki az előttünk álló önkormányzati ciklusnak?

N.I. Sok feladatot megoldottunk, de legalább ennyi áll még előttünk. Ha az újpesti polgároktól bizalmat kapok arra, hogy két évtized tapasztalatait az itt élők javára hasznosítsam, természetesen az egészségügyi ellátás fejlesztését tekintem kiemelt feladatomnak, mert ha egészség van, akkor minden van. Az egészséges Újpest program minden korosztály számára lehetővé teszi, hogy elmondhassuk: „Újpest, ahol szeretünk élni.” 

(Újpesti Találkozások, 2014/4. szám, fotó: Váray Mihály)


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya