Hírek > Újpesti siker a gokartvilágdöntőn
Keresés
OK

Újpesti siker a gokartvilágdöntőn

2017. december 7.

Az újpesti Top-Motorsport Egyesület gokartosa, Nagy Sándor eredményesen szerepelt a Rotax Max Challlange Grand Finals versenyen. A fiatal versenyzőt Szép Ferenc csapatvezető, és Szombathelyi Bence versenymérnök kísérte el Portugáliába, akik egész évben együtt dolgoztak a tehetséges sportolóval.

Újpesti siker a gokartvilágdöntőn

Sándor az országos bajnokság junior kategóriájának megnyerésével kvalifikálta magát a világdöntőre. A 72 fős nemzetközi mezőny nagy kihívás elé állította, mivel külföldi vetélytársai rendszeresen vesznek részt a hasonlóan magas színvonalú versenyeken. A magyar fiú ebben az esztendőben hétszer rajtolhatott, a többség húsznál is több hétvégén próbálhatta ki gépét és önmagát.

Sándor a szabadedzések alatt végig gyors volt, de sajnos az időmérőn csak a 41. helyen végzett a sorsolt motorral problémái miatt. A selejtező futamokban érett versenyzéssel, számos előzést bemutatva haladt előre, és összetettben a tizedik helyről várhatta a döntő futamot. Az izgalmas fináléban ötödikként ért célba, amely a magyar csapat legjobb eredményét jelentette. Nagy Sándor portugáliai eredményének valamint az idei évben nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően érdemelte ki az „év gokartversenyzője"-díjat.

Jövőre már feljebb lép egy kategóriát, és a felnőttek között versenyezhet az ifjú titán. A tervek szerint az országos bajnokságban és a vele párhuzamosan haladó Közép- és Kelet-Európa bajnokságban indul.


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya