Hírek > Újpest visszakéri a fákat!
Keresés
OK

Újpest visszakéri a fákat!

2020. január 16.

Az állami tulajdonosnak pótolnia kell azt a 21 fát, amelyet még az ünnepek előtt vágatott ki az Árpád kórház parkjában - jelentette be Trippon Norbert gazdasági alpolgármester.

  
Az újpesti önkormányzat lakossági bejelentések nyomán ment ki a területre, ahol kiderült: a növényekhez azért kellett hozzányúlni, mert egy szakvélemény életveszélyesnek találta azokat, ám erről nem értesítették a hivatalt, bár egy korábbi megállapodás alapján ezt kötelező lett volna megenniük. Január elejére az önkormányzatnak egyébként sikerült megtalálnia azt az embert, aki ígérete szerint folyamatos és naprakész tájékoztatást ad az önkormányzatnak a kórház területén folyó munkálatokkal kapcsolatban, hogy ilyesmire ne többet ne kerülhessen sor – közölte Déri Tibor polgármester az Újpesti Naplóval.

Nem véletlen, hogy Újpest árgus szemekkel figyeli, mi történik a kórházzal, hiszen a képviselők november végén egyhangú szavazással arról döntöttek, hogy a kerület egészségügyi célokra, ingyenes vagyonjuttatásként visszakéri az államtól az épületegyüttest. Arra is felkérték a polgármestert, készüljön terv a kórház létesítésének feltételeiről, és kezdeményezzen tárgyalást az állammal is. A tervezésre idén 100, jövőre pedig, ha támogató kormánydöntés születik, 900 millió forintot különít el saját forrásaiból az önkormányzat.


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya