Hírek > Új diagnosztikai központ a Megyeri úton
Keresés
OK

Új diagnosztikai központ a Megyeri úton

2015. június 11.

Újpestet választotta bővülése színhelyéül az egyik legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltató, amely térítés ellenében végez különféle szűrővizsgálatokat. A Diagnoscan Újpest együttműködő partnere kíván lenni, folyamatosan keresik a lehetőségeket.

A Megyeri út 53. szám alatt található diagnosztikai központban egy modern digitális röntgenrendszer, csúcskategóriás ultrahang-berendezés, a legmagasabb szakmai elvárásokat teljesítő mammográf és teljes test csontsűrűség-mérő kapott helyet. A dr. Czerődi Erika radiológus főorvos által irányított centrumban hatfős, nagy tapasztalattal bíró, magasan képzett diagnosztikai csapat kezdte meg a munkát június első napjaiban.

„Nekünk az az egyik feladatunk, hogy közel hozzuk a képalkotó diagnosztikát az emberekhez” – vázolta fel a cég stratégiáját az átadón dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország Kft. vezérigazgatója. Visszautalt rá, pont ezzel a céllal hozták létre első intézményüket a Dózsa György úton több mint húsz évvel ezelőtt.

- Olyan gépeket helyeztünk el ebben a centrumban, amely a környéken élő több mint százezer ember napi vizsgálati igényeinek megfelel” – a részleteket már dr. Czerődi Erika orvos-igazgató ismerteti.
– Az általános vizsgálati kör mellett többféle speciális szűrőcsomagot alakítottunk ki, amelyek összeállításánál figyelembe vettük a nemre és korra vonatkozó speciális igényeket is – tette hozzá. 
A vezérigazgató tájékoztatása szerint a Diagnoscan a jövőben is a magyar egészségügy meghatározó képalkotó diagnosztikai szolgáltatója marad. Lapunknak azt is mondta, nem csupán ez a törekvésük, az önkormányzattal és rajtuk keresztül az újpestiekkel is keresik a kapcsolatot. Jelenleg is egyeztetnek arról, hogy milyen formában lennének jelen és hogyan lehetnek meghatározó tényezők Újpesten.

Korszerű géppark, idő a páciensre

A diagnosztikai centrumban átlagosan minimum húsz percet, körülbelül fél órát szánnak egy páciensre. A gépparknak köszönhetően a leletezés is korszerű módon, hangfelismerő diktafon segítségével történik, rövidül az adminisztráció. A több idő és annak jobb kihasználása miatt több lehetőség jut konzultációra. Ez azért is fontos, mert vannak olyan témák, kérdések, amiket a páciensek csak az orvosukkal szeretnének megbeszélni, de zsúfolt kereteken belül nem mindig nyílik rá lehetőségük. 

Gyomortükrözés helyett röntgen

Az új centrum digitális röntgenkészülékével gyomorröntgen is végezhető. Ez a vizsgálattípus elsősorban középkorúaknak, idősebbeknek hasznos. Többféle szervi baj szervi kimutatására is alkalmas, további előnye, hogy megelőzheti a meglehetősen kellemetlen gyomortükrözést, amire az átvilágításnak köszönhetően már nem is minden esetben van szükség.


Kép és szöveg: MOA


forrás: ujpest.huNyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya