Hírek > Tegyük le együtt a cigit!
Keresés
OK

Tegyük le együtt a cigit!

2019. február 21.

TEGYÜK LE EGYÜTT A CIGIT! SEGÍT AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODA!

 
Az Újpesti Egészségfejlesztési Iroda ingyenes, folyamatos, és minden kerületi lakos számára elérhető programokat szervez. Közvetlen kapcsolatot alakít ki az egészségfejlesztési programok célcsoportjaival, oly módon, hogy bevonják az életmódváltásra szorulókat vagy a saját elhatározásukból életmódváltást kedvezményezőket, és figyelemmel kísérik a részvételüket.

  
– Újpesten is nagyon sokan eldöntötték, hogy egészségtudatosan fognak élni, gondolok itt a rendszeres testmozgásra, az egészséges étkezésre, vagy adott esetben a dohányzásról való leszokásra. Természetesen ennek a programnak van olyan része is, amely a szülői kompetenciának a hiányával és a szülői készségek fejlesztésével foglalkozik – mondta Nagy István alpolgármester az Egészségfejlesztési Iroda megnyitóján.

SEGÍT A LESZOKÁSBAN!

A program keretén belül csoportos tanácsadáson vehetünk részt, ahol megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, élményeinket a dohányzással, illetve a leszokással kapcsolatban. A csoportvezető csak moderátor szerepet tölt be. Ezen felül különféle stratégiákat tanulhatunk meg, gyakorolhatunk be az egyes helyzeti szituációk kezelésére, melyet eddig egy cigaretta rágyújtásával oldottunk meg. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem leszoktatás, hanem támogatás a leszokásban, hiszen a dohányos helyett leszokni nem tudunk, és a program nem is kényszerít erre, csupán kísérjük ezen az úton.

Az Egészségfejlesztési Iroda által indított programokra, az Újpesti Szakrendelő földszintjének 14-es szobájában személyesen, a +36 1 696 0052-es telefonszám hívásával, illetve emailen keresztül az efi@ujpestiszakrendelo.hucímen lehet jelentkezni.

Az Újpesti Önkormányzat egy 2017-ben benyújtott pályázaton nyerte el az Egészségfejlesztési Iroda kialakításához és működtetéséhez szükséges 90 millió forintos támogatást. Fontossága abban rejlik, hogy intézményi hátteret biztosít a betegmegelőzési és egészségfejlesztési programoknak a kerületben, és hálózatba integrálja az egészségfejlesztési tevékenységet végző szervezeteket. Az Iroda minden helyi lakos számára ingyenesen elérhető programokat kínál.

 


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya