Hírek > Szelfizz Poszeidonnal! - Budapesti séták
Keresés
OK

Szelfizz Poszeidonnal! - Budapesti séták

2017. február 23.

Rejtett zugok, a történelem apró szeletei, titkok, amiket még nem ismerünk. Nehéz Győző idegenvezető és munkatársai Budapesti Sétákra hívnak minket, hogy együtt fedezhessük fel a fővárost, ÚjpestKártyával természetesen kedvezménnyel.

  
Sorozatunkban olyan vállalkozásokat mutatunk be, amelyek csatlakoztak az ÚjpestKártya-programhoz. Folyamatos kedvezményekkel várják a kártyatulajdonosokat, tovább öregbítve az újpesti közösségépítés jó hírét.

Mit lehet tudni a vállalkozásról? Mióta létezik és mi a fő profilja? 
Idegenvezetőként Budapest ismeretlen, nehezen hozzáférhető kulturális kincseinek bemutatására specializálódtunk. Régóta hiányérzetem volt, mert a budapesti idegenvezetési kínálatban folyamatosan ugyanazokat a nevezetességeket bemutató túrákat láttam – méltatlanul leszűkítve és közhelyessé téve a palettát. Emellett jól ismertem Budapest számtalan értékét, épített örökségét, ami az orrunk előtt van, de anélkül megyünk el mellette, hogy felfigyelnénk szépségére vagy tudnánk róla valamit. 2011-ben úgy döntöttünk a barátaimmal, hogy ezt a kínálatot színesíteni kívánjuk, ezért hívtuk életre a Budapesti Sétákat. 

Honnan jött az ötlet? 
Alapvetően kíváncsi ember vagyok. Budapest utcáit járva rendszeresen megcsodálok egy-egy épületet, megpróbálom kideríteni a történetét, és gyakran megesik, hogy a környékbelieket is megszólítom, hogy minél többet megtudjak. Ennek az érdeklődésnek és az előbb említett hiányérzetnek a találkozásából adódott az ötlet, hogy olyan alternatív tematikus sétaútvonalakat hozzunk létre, amelyek a város története szempontjából fontos, de kevéssé ismert, esetleg nehezen hozzáférhető városrészeket és ezek történeteit mutatják be. 

Ki a célközönség? 
Mindenki, akit érdekel tágabb lakókörnyezete, és aki életkortól függetlenül a városi teret háttérként használva játszani szeretne. Itt elsősorban a Szelfizz Poszeidónnal! elnevezésű, csapatépítő programnak is alkalmas sétánkra gondolok.

Milyen további séták vannak még?
Jelenleg nyolc sétánk van: Einstand – a Pál utcai fiúk nyomában, Sörgyári capriccio, 2000 éves fürdőváros, Isten útjai, A lyukas zászló nyomában, Ábrahámtól Szent Antalig, Tisza István utolsó napja, és az előbb említett Szelfizz Poszeidónnal! A séták konkrét tartalmairól most nem beszélnék, maradjon meg az izgalom. A nyolc sétán kívül egyedi megkeresésre vállaljuk más témák ilyen formában való bemutatását is. A programok időbeli ütemezését a vendégek igényeihez igazítjuk. 

Vállalkozóként mit gondol az ÚjpestKártya programról? 
Magánemberként, a Halassy uszodában találkoztam az ÚjpestKártya-programmal, és azonnal megtetszett. Egyrészt az ÚjpestKártya anyagi előnyöket jelent a vásárlóknak, másrészt elősegíti a helyben működő vállalkozások népszerűsítését. Mindenekelőtt pedig erősíti a lokalitást az újpesti lakosok és vállalkozások között. 

Milyen kedvezményekkel várják a kártyatulajdonosokat? 
Tíz százalék kedvezményt adunk minden programunk árából, akár előre meghirdetett sétákról, akár egyedi megkeresésre szervezett programokról legyen szó. 

DV.
 
forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya