Hírek > Önkormányzati segítség a tanévkezdéshez
Keresés
OK

Önkormányzati segítség a tanévkezdéshez

2015. szeptember 3.

Ezerháromszáz gyerek kap tízezer forintos beiskolázási támogatást az önkormányzattól. Az érintettek azok közül kerülnek ki, akik az elmúlt időszakban már kaptak valamilyen gyerekneveléshez kapcsolódó támogatást.

 
Nagy István alpolgármester utalt rá, az újpestiek már tapasztalhatták, hogy a nyugdíjasok minden évben kapnak élelmiszercsomagot, illetve ősszel burgonyát. Emellett a jelenlegi városvezetés a gyermekeket nevelőkről sem feledkezik meg, ezért ebben az évben is iskolakezdési támogatást kíván nyújtani a gyermekeket nehéz anyagi körülmények közte nevelő szülőknek.

Az iskolakezdési támogatás annak köszönhető, hogy bár egyes támogatási feladatkörök állami hatáskörbe kerültek, Újpest Önkormányzata nem csökkentette a segélyezésre fordítható keretet. Nagy István hozzátette, ennek alapja a város jó gazdálkodása, ami nélkül nem tudnák megkönnyíteni az iskolakezdést.
– Az újpestiek látják azt is, hogy parkjaink szépülnek, bölcsődék, óvodák, iskolák újulnak meg. Természetes, hogy a nehéz helyzetben lévőket is támogatjuk, segítjük, mert ez is hozzátartozik a város életéhez – fogalmazott Nagy István.

Az iskolakezdési támogatást nem kell külön igényelni, az érintettek szeptember elejéig kapják meg a gyermekenként járó tízezer forintot.

MOA

forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya