Hírek > Nyári átalakulás
Keresés
OK

Nyári átalakulás

2016. július 21.

A vakáció idején sem áll meg az élet Újpesten. Amíg a gyerekek kipihenik a tanévet, addig városunk tovább épül, szépül. Nyáron folytatódik a Semsey park átalakulásának második üteme és szeptember végéig az utolsó simítások is elkészülnek. Hamarosan befejeződnek az új jelzőlámpás gyalogátkelő munkálatai a Türr István utca és a Nádor utca találkozásánál és formálódik az új Kunhalom utcai rendelő is.

  
A Semsey parkban megújul a zöldfelület és új parki sétányok épülnek. A kisgyermekes családok örömére már átalakították a régi játszóteret, baba-mama hintával, színes, vidám burkolattal és nagyobb homokozóval vár mindenkit a park. A folytatásban új futókör épül, melyhez a főként nyújtáshoz használható fitneszpark már elkészült. 

A Nádor utca és Türr István utca kereszteződésében négy és fél méter széles, jelzőlámpás gyalogátkelőhely épül. Az autósok sok esetben nem tartják be a sebességhatárokat ezen a szakaszon, nem figyelik a táblákat, és emiatt nagyon sok baleset volt. Az új, jelzőlámpás csomópontban biztonságosabb lesz a közlekedés. 

A tervek szerint halad az új Kunhalom utcai rendelő építése is. Hamarosan befejeződik a hőszigetelés és elkezdődik a homlokzatvakolás, színezés. Augusztus elején már a külső nyílászárókat rakják be. Az építkezés idejére a játszótér a gyerekek biztonsága érdekében bezárt, de jövő tavasszal felújítva és átépítve nyílik meg újra. Az építkezés során kivágandó fák egy részét a telken belül ültetik át, másik részét pedig pótolják. 

D.V.
 
 
forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya