Hírek > Mindig újpesti maradok
Keresés
OK

Mindig újpesti maradok

2014. augusztus 21.

Szöveg: Gergely Gábor  Kép: Várai Mihály

A londoni nyári olimpia óta nincs olyan újpesti, aki ne tudná, ki Dombi Rudolf. A kajakozó pályafutásának első ötkarikás szereplése alkalmával máris aranyérmet nyert. Persze a diadal nem tartozott a meglepetés kategóriába, hiszen a bajnok korábban is meghatározó egyénisége volt a magyar, illetve a nemzetközi kajak-kenu sportnak.

Mindig újpesti maradok 

Dombi Rudolf tősgyökeres újpestinek vallja magát. Az Izzó-lakótelepen élt a családjával, a Szűcs Sándor Általános Iskola egy kőhajításnyira volt az otthonától. Nyolc évig koptatta a suli padjait, és ma is szívesen jár ide vissza.

Kevés a véletlen Dombi Rudi életében. Tehát az sem meglepő, hogy összetalálkozott Szilárdi Katalinnal – szintén a telepen lakott –, aki levitte a Dunára az örökmozgó, jó alakú srácot, és beültette a kajakba. Azóta is együtt dolgoznak. Az eredmények ismeretében kimondhatjuk: elképesztő munkát végeznek.

Újpest, a legsportosabb város cím büszke tulajdonosa sem feledkezett meg a bajnokról. Az olimpiát követően a képviselő-testület egyhangúlag döntött arról, hogy Dombi Rudolf kerüljön be a kerület aranykönyvébe, és legyen Újpest díszpolgára.

– Bevallom, meglepett, hogy ennyire becsülik az eredményeinket – nyilatkozta a ceremónia után.

– Komolyan mondom, ritkán örültem elismerésnek jobban, mint az Újpest díszpolgára kitüntető címnek. Meg is hatódtam, amikor a polgármester úrtól átvettem, hiszen akkor szembesültem azzal, hogy milyen fantasztikus társaságba kerültem.

Dombi Rudolfot az élet, a sport, a sors elsodorta a IV. kerületből. Az olimpiai bajnok így vall erről: „Ott születtem, ott voltam bölcsődés és óvodás. Ott jártam iskolába, és természetesen Újpesten ültem először kajakba. Szerelmem a Duna és a város. Ez így is marad, amíg csak élek. Ráadásul mindig hazatérek, a szüleim ma is újpestiek. Tehát: csak Újpest, mindig Újpest!”.

 

Forrás: Újpesti Találkozások Magazin


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya