Hírek > Kiránduljunk Újpesten!
Keresés
OK

Kiránduljunk Újpesten!

2018. március 2.

Ami mondjuk 20 évvel ezelőtt természetes volt, azt ma már szinte csak előre kidolgozott tervek, praktikumok, jól felépített, fegyelmezett életvezetés mellett lehet elérni. Friss levegő, elegendő mozgás, megfelelő táplálkozás, aktív közösségi élet, sok természet, minél kevesebb szobában gubbasztás.

  
Ezek a törekvések persze ma is elérhetőek. Ám amíg pár évtizede még magától értetődő volt, hogy egy gyerek a leckeírás után azonnal rohan le az udvarra vagy a térre játszani, hogy tudja a rántott csirkéről, hogy az korábban egy tollas, csipogós, szárnyas élőlény volt, nem pedig egy műanyagtálcába csomagolt alapanyag, vagy hogy magától értetődő volt, GPS segítsége nélkül is, hogy merre van észak és merre nyugat, addig ma ez már nem feltétlenül evidencia.

Ez van, ebből kell kihozni a legtöbbet.  Ezen a földön élünk, ebben a világban, ebben az időben, ezekhez a körülményekhez kell alkalmazkodnunk. Szerencsére napjainkban tényleg egyre hangsúlyosabb szerepet kap a tudatos egészséges életmódra való nevelés, számtalan csatornán, fórumon lehet utánanézni, mik az alapvetések, az elengedhetetlen prioritások ahhoz, hogy gyermekeinknek, a megfelelő életszemléletet elsajátítva, egy bizonyos idő után már belső igénye legyen az egészséges életmódra. És, mint oly sok egyéb területen, itt is, minden szónál többet ér a minta. Amit tőlünk lát a gyerek, azt fogja, nagy eséllyel, „lemásolni”. Ezért (is) nem mindegy hogyan éljük a mindennapjainkat…

Miért fontos az egészségre nevelés?


Ép testben ép lélek, ez a válasz mindenre. Ahhoz, hogy a gyermekünk mentális, pszichés fejlődése töretlen és egészséges legyen, elengedhetetlen, hogy harmóniában legyen test és lélek.Az egészséges életmódra való nevelés szerves része a sport, a mozgás szeretete. Kitartásra nevel, remek csapatépítő funkciója van, rendre tanít, és még hosszasan sorolhatnánk az előnyeit. Az iskolában egyre nagyobb a nyomás a tanulókon, melyet kiválóan old a fizikai terhelés. Pozitív hatást gyakorol a mindennapi testnevelési program, mely azt bizonyította, hogy valóban nagy szükség van gyermekeink rendszerese testmozgására, nemcsak iskolai szinten, hanem sportegyesületekben is.

A sport bátorságot ad, a győzelem dicsőséggel jár, a nyerés lehetősége motivál. Az evéshez hasonlóan a sportolás is összehozza a családot, legyen az egy síút, túrázás, kirándulás vagy egy nap a strandon.

Egy kiadós hétvégi közös kirándulás mindig minőségi együttlétet biztosít a család összes tagjának. Friss levegő, a természet tisztelete, szeretete, testmozgás, együtt töltött idő. Egy jól sikerült vasárnapi családi piknik felülírja az egész hét összes nyűgjét, problémáit. Oldja a stresszt és feltölt energiával.

Nem kell messzire menni, kiránduljunk Újpesten! Használjuk ki a hely adta lehetőségeket!

Farkas-erdő:

A terület szomszédos a Homoktövis Természetvédelmi Területtel. Értékes terület, számos madárfaj, fekete harkály, zöld küllő, fülemüle, barátposzáta élőhelye. Télen sok a fenyőrigó, és egyes, inváziós években gyakori a csonttollú. A gerincesek közül előfordul itt a mogyorós pele, amely a kihelyezett madárodúkban telel. Kiváló gombász hely, nagyszámú ehető gombafajt lehet gyűjteni csapadékos években.
 
forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya