Hírek > Járja be Újpest kulturális örökségeit!
Keresés
OK

Járja be Újpest kulturális örökségeit!

2018. szeptember 6.

Szeptember 15. és 16. között rendezik meg a Kulturális Örökség Napjait, melyből Újpest természetesen idén sem maradhat ki. Az Újpesti Kulturális Központ és a Neogrády László Helytörténeti Gyűjtemény szervezésében a következő helyszínek lesznek látogathatók a városban.

  
Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium

Minden érdeklődőt szeretettel várnak szeptember 15-én, szombaton a Tanoda tér 1-es szám alatti intézményben, ahol 11, 13 és 15 órakor lehetőség nyílik az épület bejárására, a csillagvizsgáló megtekintésére, valamint egy érdekes bemutatót is láthatunk az iskola természettudományi Öveges-laborjában.

Városháza

Szeptember 16-án, vasárnap 10 és 16 óra között, 10, 11, 14 és 16 órakor induló csoportokban látogatható majd az Újpesti Városháza. Az épület vezetővel történő bejárása során Újpest történetével és jelentős személyiségeivel is megismerkedhetnek a látogatók. A csoportvezetők az épület közösségi részein kívül a dísztermet és a házasságkötőtermet is megmutatják az érdeklődőknek.
Rácz Gyöngyi Közösségi Központ
(1043 Budapest, Tél utca 52.)

Ingyenes tárlatvezetés Magyarország első cigány helytörténeti gyűjteményében, ahol archív fotográfiákon megjelennek a város régmúlt cigánybandái, ősi mesterségükkel foglalatoskodó szegkovácsok, kereskedők és családjaik, azaz a régi Újpest cigányai. A tárlat megtekintésére szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között lesz lehetőség.

Helytörténeti séta: Újpesti templomok

Iványi János, Podmaniczky- és Újpestért díjas építőmérnök vezetésével tekinthetjük meg az Egek Királynéja Katolikus Plébániatemplomot, az Újpest Belsővárosi Református Templomot és az Újpesti zsinagógát. Indulás vasárnap 13.30-kor a Városházától.
Újpesti Lepkemúzeum

Egy érdekes és egzotikus gyűjtemény Újpest szívében, amely Juhász György emberöltőt felölelő munkásságát, szenvedélyét tükrözi. A gyűjtemény régiónként mutatja be a honi lepkefajták példányait, emellett szakszerű tárlatvezetés révén bepillantást kaphatunk távoli országok egzotikus világába. A múzeum szombaton és vasárnap 10-17 óráig szeretettel vár minden érdeklődőt.


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya