Hírek > ITT AZTÁN ÉRDEMES KIKÖTNI!
Keresés
OK

ITT AZTÁN ÉRDEMES KIKÖTNI!

2019. augusztus 1.

Évről-évre egyre jobban felkapott hely lesz a Népsziget. Hallottam már a „legkirályabb hely”, az „új Római-part”, és a „legjobb nyári találkozóhely” titulust. Ha körbejárjuk a szigetet, a csodás Duna-parti panoráma az első, ami magával ragadja az embert. Talán épp ez az oka, amiért sorra nyitnak meg a vendéglátóegységek. Járjuk őket körbe!

  
HEKKelő macska

A vasúti hídon haladva az első állomás a Vasmacska Söröző, amely sokáig a sziget ezen részének egyetlen vendéglátóhelye volt. 2000-ben nyitott meg, és rövid idő alatt hírnevet szerzett magának, mint a „város egyik legjobb hekklelőhelye”. Ellátogattunk mi is, hogy megtudjuk, mennyire helytálló ez a kijelentés. Nem okozott csalódást! Családias hangulatú hely, kedves kiszolgálás, finom, ropogós, jól átsütött hekk, friss kenyérrel és almapaprikával. Megérdemli a figyelmet és a hírnevet.

Parti panoráma a „Kabinból”

A név kötelez – szokták mondani. A híd tövében fellelhető Kabin volt az első újhullámos bázis, ami 2017-ben nyitott meg. És ez az a hely, ahol tényleg kétszemélyes napozó kabinokból csodálhatjuk a Dunát. Aki ide betér, nem távozik se éhesen, se szomjasan, se elégedetlenül. A fiatalos csapat minden tekintetben azon dolgozik, hogy vendégeinek maradandó élményt nyújtson. A Kabinban minőségi First Craft Beer & Co. kézműves söröket, hűsítő limonádét vagy pezsdítő fröccsöt kortyolgathatunk, miközben gyönyörködünk a csodás látképben. Ha pedig megéhezünk, a hamburgeren és a nachoson túl érdemes megkóstolni a mártogatós tálat.

Mintha a tengerparton lennénk…

Közvetlenül a Kabin mellett található a Wasser. Itt ugyancsak a hekk a sztártermék, de ha kicsit nehezebb ételre vágyunk egy kiadós biciklitúra után, a menüben megtaláljuk a pulled porkot és a kolbászos lecsót. Ha elkap minket a kajakóma, csak helyezzük magunkat kényelembe a parton fekvő nyugágyak és babzsákok egyikében egy pohár hideg sörrel a kezünkben.

Igazi retro büfé

Piros-kockás abrosz, színes égősorok, zöldre mázolt fakerítés. Igazi retróslágerek fogadják a vendégeket a déli csücsök felé eső Sziget büfében, ami 1977 óra működik. Természetesen a hekket itt is ipari mennyiségben sütik, de amint betérünk, megcsap minket a sült kolbász jellegzetes illata, és akár egy jó harcsapaprikást is ehetünk túrós csuszával. Igazi nosztalgiaélmény várja azokat, akik a Sziget büfét keresik fel.


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya