Hírek > Hiszek a pillangóhatásban
Keresés
OK

Hiszek a pillangóhatásban

2016. április 7.

Egy különleges, új játékkal bővült a Semsey park játszótere. A magyar anyukák ötlete alapján fejlesztett speciális libikókán együtt játszhatnak a fogyatékkal élő és az egészséges gyerekek. A MagikMe, a GE Fényforrás és Újpest Önkormányzata együttműködésének köszönhető, hogy az országban elsők között Újpesten jöhetett létre integrált játszótér.

  
A Pillangó fantázianevet viselő játék egy speciális, négylábú libikóka, amin két fogyatékkal élő gyermek hason fekve, két egészséges gyermek pedig ülve játszhat együtt. Az integrált játszótér fontos szerepet játszik abban is, hogy a gyerekek megtanuljanak együttműködni és együtt játszani. 

– Saját gyermekeink életének megkönnyítésére kezdtünk ötletelni egy integrált játékon – mondta a Pillangó libikóka feltalálója, Élő Fruzsina. – Sok család küzd azzal a problémával, hogy az egészséges és a mozgáskorlátozott gyermekeik nem tudnak együtt játszani, erre igyekeztünk megoldást találni. Ősz óta Újpest már a hatodik város, ahova beköltözött egy Pillangó. 
A mérföldkőnek számító játék a GE Fényforrás üzletág támogatásával kerülhetett a Semsey játszótérre. 

– Újpesten számtalan dolog valósul meg saját erőből. Parkok, sportpályák épülnek, utak újulnak meg, de úgy gondolom, hogy annak van igazán nagy értéke, ami az összefogás erejével jöhet létre. Benne van minden: ötlet, szívügy, támogatás – mondta az ünnepélyes átadón, köszöntőbeszédében Wintermantel Zsolt. – A Semsey park minden újpesti szívéhez közel áll. Tornaórák, tavaszi délutánok, baráti focimeccsek és rendezvények helyszíne. Igazi esszenciája az Újpestre jellemző közösségi hangulatnak. Ezért is nagy öröm számomra, hogy éppen itt épülhetett meg ez a speciális játék. Hiszek a pillangóhatásban. Hiszek abban, hogy egy hely, egy játék, egy közös kezdeményezés nem csak a közvetlen környezetet, de a világot is jobbá teheti. Minden lehetséges módon segíteni fogom, hogy minél több játszótérre kerülhessen Pillangó – nyilatkozta a polgármester. 

Az átadóünnepségre városunk egyik integrált óvodájából, a Deák oviból érkeztek gyerekek, akik a leleplezés után egyből ki is próbálták a játékot.

D.V.
 
forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya