Hírek > Hamarosan újra Tarzan Park!
Keresés
OK

Hamarosan újra Tarzan Park!

2017. február 16.

Már mindenki várja a tavaszt. Kilépünk reggel az utcára, és lehet, hogy még szürke minden, de már érezzük, hogy mindjárt minden más lesz, kisüt a nap, elég lesz egy bőrkabát, végre előkerül a napszemüveg, és egyre több szabadtéri programot csinálhatunk. Márciusban kinyit a gyerekek imádott Tarzan™ Parkja is.

  
Nem kérdés, hogy a parkban mindenki jól érzi magát. Még a gyermeklelkű felnőttek is ki tudnak kapcsolódni. Pár perc után már a játékok súlyhatárát vizslatják. Mit lehetne kipróbálni? 

A játékokat úgy alakították ki, hogy azok mindamellett, hogy elősegítik az idegrendszer fejlődését, a gyermekeknek barátságos környezetben, a korosztályuknak megfelelően biztosítanak mozgáslehetőséget. Az élmények mellett nem lehet figyelmen kívül hagyni a parkban található játékok fejlesztő, jótékony hatásait. A mászás, a csúszás, a kapaszkodás, a lengés, a hintázás, az ugrálás kiváló lehetőséget teremtenek, hogy a játék mellett a sikeres mozgás is örömet okozzon a gyermeknek. 

– A mozgás a fejlődés motorja, alapja – hangsúlyozza Tóth Anett gyógy- és fejlesztőpedagógus, aki óvónőknek tart szakmai sétákat a parkban. – A téri tájékozódást és az idegrendszer érését mozgással lehet a leghatékonyabban fejleszteni. A mozgás pedig az érzékletek összerendezésén alapszik. Az úgynevezett nagymozgással párhuzamosan fejlődik a finommozgás, ami elengedhetetlen a tanuláshoz, az olvasáshoz és az íráshoz is. Ezeket a mozgásokat pedig az óvodában, játékosan kell megalapozni. 

A kedvezményes belépőkkel nem csupán a gyerekekre gondoltak. ÚjpestKártyával 25 százalékos kedvezményt kapunk a jegyek árából, szerdánként pedig egy megváltott gyerekbelépő mellé egy felnőtt kísérő jegye ingyenes, mely akció június, július és augusztus hónapokban hétfőnként is igénybe vehető. 

Budapest Márka-díjas
Tarzan™ Park 2013 júniusában nyitotta meg kapuit, alig fél év alatt pedig el is nyerte a Budapest Márka-díjat. A díjat a fővároshoz köthető kiemelkedő termék, valamint szolgáltatás, kimagasló fővárosi kulturális-művészeti eredmény (például zenekarok, énekkarok, színházak, múzeumok), továbbá a kimagasló fővárosi közszolgáltatások (egyebek mellett iskolák) elismerésére alapította a Fővárosi Önkormányzat Szentes Tamás főpolgármester-helyettes javaslatára, 2013-ban. 

DV.
 
forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya