Hírek > Ha nyár, akkor úszás! Vár a ...
Keresés
OK

Ha nyár, akkor úszás! Vár a Halassy!

2017. május 31.

Az úszás kiváltképp egészséges mozgásforma, minden izmot megmozgat, erősíti a légzőrendszert, karban tartja a testet, javítja a tartást. Bármilyen korban végezhető, sosem lehet elég korán és elég későn elkezdeni. Nem csak megmozgat, hanem fel is frissít – különösen kánikula idején.

  
Nyáron meghosszabbított nyitva tartással várja látogatóit a Halassy Olivér Városi Uszoda. Június 15-től augusztus 19-ig vasárnap is este nyolc óráig tartanak nyitva. Hétfőn és pénteken reggel hatkor, hétvégén nyolc órakor nyit a létesítmény. 

A nyári időszakban díjmentesen használható a kültéri napozóterasz, valamint a strandröplabda- és tengópálya is, amelyekhez labdát is biztosítanak. A hűsölni és úszni vágyókat korszerű víztisztító és vízforgató berendezésekkel ellátott medencék fogadják. 

A háromszintes uszodában 275 négyzetméter vízfelületű, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) követelményeinek megfelelő úszómedence is található. Az úszómedencében a víz 27 fokos, a tanmedencében 32 fokos, a pezsgőfürdőben 34 fokos. Az uszodában van lehetőség rekreációra alkalmas wellnessre is. 

A Halassy Olivér Városi Uszoda az Újpest-kártyával rendelkező vendégeknek tizenöt százalékos árengedményt biztosít. Mogyorósi Ferenc uszodavezető lapunknak elmondta: a következő vasárnap, a gyereknapon különleges kedvezményt is igénybe vehetnek a kilátogató családok. Május 28-án gyerekjeggyel mehetnek be a létesítménybe a gyerekekkel érkező felnőttek is. 

A Halassy Olivér Városi Uszoda kiemelt partnerként részt vesz a Kihívás Napja lebonyolításában is. Május 31-én, szerdán éjféltől reggel hat óráig az újpesti lakosok ingyenesen látogathatják a létesítményt, délelőtt tíztől délig pedig Újpesti Diákolimpiai úszóversenyt rendeznek a meghívott intézmények harmadik osztályos tanulói számára. A Kihívás Napját minden év május utolsó szerdáján hirdeti meg a Magyar Szabadidősport Szövetség. A városok abban vetélkednek egymással, hogy hol mozognak legalább negyedórát a legtöbben a lakosság létszámához viszonyítva. Az elmúlt négy évben Újpest bizonyult a legsportosabb városnak a hetvenezer lakosnál nagyobb települések között, és az a cél, hogy idén is itt maradjon a trófea. 


A Halassy Olivér Városi Uszoda építéséről 2011-ben döntött az újpesti képviselő-testület a Hajrá, Újpest! Városfejlesztési Program keretében, az építkezés 2012-ben indult, majd 2013. november 5-én adták át a sportközpontot. „Maga a létesítmény egy jelkép, sok szimbólumot hordoz magában – fogalmazott a megnyitás előtt Wintermantel Zsolt polgármester. – A névválasztás sem véletlen: Halassy neve szimbólum; nem csak sportbéli, hanem emberi nagyságával is kitűnik közülünk, méltán állítható példaként mindenki elé.” Az uszodát 2014-ben négycsillagos minősítéssel értékelte a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Bizottsága, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége pedig építőipari nívódíjjal ismerte el sport és szabadidő kategóriában. 

Vitéz Halassy Olivér kétszeres olimpiai és háromszoros Európa-bajnok vízilabdázó és Európa-bajnok úszó 1909. július 31-én született Újpesten. Egy villamosbaleset következtében megcsonkult a bal lába diákkorában, de ez sem akadályozta abban, hogy rendkívüli sporteredményeket érjen el. Az UTE versenyzőjeként nyolcszor volt úszóválogatott és 91 alkalommal szerepelt a vízilabda-válogatottban. Összesen 36 bajnoki címet nyert és tizenkétszer javított országos csúcsot. Szovjet katonák golyója oltotta ki az életét 1946. szeptember 10-én. 

Csernus János


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya