Hírek > Folyamatos fejlesztés
Keresés
OK

Folyamatos fejlesztés

2019. szeptember 19.

Az Újpesti Napló nyár végi számaiban folyamatos felújításokról és fejlesztésekről számoltunk be. Az ősz beköszöntével a munkálatok nem állnak meg, mi több újabb parkok, járdák és komplett utcák újulnak meg.

  
Homoktövis Park

Újpest Önkormányzata a Homoktövis Park esetében a lakók kéréseinek, észrevételeinek megfelelően újítja meg a parkot. Az első szakaszához érkezett fejlesztés nem csak a sétányok burkolataira, hanem a zöld területek és az újabb fák védelmére is kitér. Fontos szempont az akadálymentes közlekedés is. A Megyeri úti buszmegálló felé új járda épül, mely biztosítja az akadálytalan használatot, mind a kerekesszékesek, mind a babakocsival közlekedők számára. A park a késő esti órákban is biztonságosan használhatóvá válik, köszönhetően két új lámpaoszlop telepítésének. Az önkormányzat a parkot úgy újítja meg, hogy annak zöldterülete nemhogy csökkenne, hanem nő. A parkban 34 új fa kerül elültetésre, így a korábbi állapothoz képest összességében 20 fával több díszíti majd a környeztet.

– Az itt élő újpestiek, és jó magam is fontosnak tartom a fák megvédését. A parkban lévő fákat egytől egyig felmértük, fajuk és állapotuk rögzítésre került, ennek megfelelően ültetünk új fákat – mondta el Rádi Attila alpolgármester.
 
Hajnal Park

Megkezdődött a munka a Hajnal Parkban is. A park a lakótelep megépítése óta nem változott, ezért is látta fontosnak a városvezetés a felújítást. A Hajnal Parkban is elsődleges szempont a zöld területek megtartása, a kényelmes, akadálymentes közlekedés. Az átalakítás tervezése során a szakemberek felmérték a lakókörnyezet fáit, cserjéit és megvizsgálták az úthálózatot is. Megújul a sétány, modernizálódik a közvilágítás, valamint két új labdapálya is helyet kap a sportolni vágyóknak. A megemelt, újonnan telepített virágágyak lehetőséget adnak az idősebb lakóknak arra, hogy hajolgatás nélkül kertészkedjenek és szebbé tegyék környezetüket, kiépítve ehhez egy automatikus öntözőrendszer. Mindezek mellett Hladony Sándor önkormányzati képviselő szerint az Árpád úti házak és a platánfák övezte sétány közötti sávban csak a zöld felületet újítják fel, ide semmilyen funkció nem települ, ami zavarná a közeli lakásokban élőket. A képviselő elmondta, hogy a parkot szakaszosan zárják le, az utolsó fázisként sorra kerülő gyepesítés jövő tavasszal valósul meg.

 
Berzeviczy Gergely utca

A Berzeviczy Gergely utca évtizedekkel ezelőtt épített aszfaltburkolatú út kétoldali járdával. Az elmúlt évek során a megnövekedett gépjárműforgalom hatására az elhasználódott pályaszerkezeti rétegek megerősítésre, felújítása szorulnak. A járdán és az útpályán végzett közműmunkálatok, helyreállítások következtében az eredetileg egységes aszfaltburkolatban repedések keletkeztek, helyenként töredezetté, botlásveszélyessé váltak.

– A Berzeviczy Gergely utcai munkálatok (a Károlyi István utca és a József Attila utca között) a főváros egyik legjelentősebb zsinagógája előtti járda – szélesítéssel járó – felújítását, valamint az útpálya teljes rekonstrukcióját tartalmazzák – tájékoztatott minket Rádi Attila alpolgármester.

A páratlan oldalon a járda jelenlegi szélességében újul meg. A munkálatok szeptemberben kezdődnek és várhatóan az ősz folyamán már be is fejeződnek.


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya