Hírek > Elkezdődött a meteófelújítás
Keresés
OK

Elkezdődött a meteófelújítás

2017. november 9.

Sokkal zökkenőmentesebb az M3-as metró nélküli közlekedés, mint amire a legtöbben számítottak. Természetesen a földfelszíni járatok nem tudják teljesen kiváltani a földalattit, de a gyakorlat azt mutatja, hogy helyettesíteni tudják.

  
Az M3-as metró munkanapokon az első hajnali járatindulástól 20.30-ig csak rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, Lehet tér és Újpest között pótlóbuszok járnak. Este fél kilenc után a teljes vonalon leáll a metró, pótlóbuszok közlekednek Újpesttől Kőbánya-Kispestig, akárcsak szombaton és vasárnap egész nap. 

Bár a gyakorlat azt mutatja, hogy a metrópótlás jól működik, azért ne feledkezzünk meg az alternatív útvonalakról sem, amik tehermentesíteni tudják a pótlóbuszokat. A 12-es villamos hétköznap 12B jelzéssel a Lehel térig meghosszabbítva, háromkocsis szerelvényekkel közlekedik majd. A 14-es villamos a szokásosnál sűrűbben és hétvégén is nagyobb befogadóképességű szerelvényekkel jár. A villamosok menetideje pedig – lámpaprogramja áthangolásának köszönhetően – két perccel csökken majd a Lehel tér és Újpest-Központ közötti szakaszon. Mindennek köszönhetően Észak-Pest felől a 12-14-es villamosvonalon csúcsidőben 3-4 perces közös járatsűrűséget kínálva jelentősen javul a belvárosba vezető utazás ideje. Szintén fontos, hogy a Keleti pályaudvarig közlekedő (a M1-es, M2-es és az M4-es metróra is közvetlen átszállási lehetőséget nyújtó) 20E és a 30-as járatcsalád gyakorabban, 5 helyett 3-4 percenként indul. 

Mind a metrópótló busszal közlekedőknek, mind az alternatív útirányt választóknak hosszabb, 10-15 perccel megnövekedő utazási időre kell számítaniuk. A közlekedéssel kapcsolatos aktuális változások a http://www.bkk.hu/bkk_info/ oldalon olvashatóak.


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya