Hírek > EGÉSZSÉGNAP A SZAKRENDELŐBEN  AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI ...
Keresés
OK

EGÉSZSÉGNAP A SZAKRENDELŐBEN AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODA SZERVEZÉSÉBEN

2019. szeptember 28.

A szűrésről általában…..

Napjainkban már nem a különböző fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi problémát, hanem az egyre több embert érintő krónikus megbetegedések.

A szűrővizsgálatok célja a betegségek és egyes betegségmegelőző állapotok korai felismerése, lehetőleg a tünetmentes szakban, amikor a biológiai elváltozás már kialakult, de klinikai tünetek még nem jelentkeznek, a beteg panaszmentes.

A szűrés tünet- és panaszmentes személyek egyszeri vagy inkább időnkénti vizsgálatát jelenti, amit abból a célból végeznek, hogy a még rejtett betegségek fennállásának valószínűségét kizárják, vagy éppen megerősítsék annak valószínűségét.

Fontos kiemelni, hogy a vizsgálat pozitív eredménye önmagában nem diagnózis, további megerősítő vizsgálatok szükségesek!

Az időnyerés nagyobb esélyt ad a súlyosabb következmények elkerülésére, vagy a teljes gyógyulásra, mintha a beteg a tünetek és panaszok megjelenése miatt fordult volna orvoshoz.

A lakossági szűrővizsgálatok egyszerűen, gyorsan és könnyen kivitelezhetőek, elvárás, hogy legyen biztonságos, ne legyenek nemkívánatos mellékhatások, ne okozzon elkerülhetetlen mértéknél nagyobb kellemetlenséget és fájdalmat, legyen olcsó és költséghatékony, azaz a ráfordított erőforrás legyen arányos a korai kimutatással járó előnyökkel.

Ahhoz, hogy tisztában legyünk egészségi állapotunkkal, érdemes rendszeresen részt venni egészségmegőrző szűrővizsgálaton.


2019. október 5-én második alkalommal szervezünk lakossági szűrővizsgálatokat az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. Ez alkalommal a vizsgálati csomag anyajegyszűréssel is kiegészül.

 Anyajegy szűrés jelentősége

Fontos, hogy tisztában legyünk a bőrünk állapotával, és ha vannak anyajegyeink, akkor ismerjük azok pontos helyét és méretét, így ha valamilyen elváltozást tapasztalunk, gyorsan tudunk lépni. Érdemes bőrgyógyásszal megvizsgáltatni az anyajegyeinket, hiszen akár egy kicsi, látszólag ártatlan pötty is rákos gócponttá válhat, a melanoma pedig halálos kimenetelű is lehet.

 

 

Ingyenes szűrőprogram újpesti felnőtt lakosok részére

  ÁLTALÁNOS ÁLLAPOTFELMÉRÉS

(vércukor-, vérnyomásmérés, testsúly, Testmagasság BMI, testösszetétel-mérés)

LÉGZÉSFUNKCIÓ-VIZSGÁLAT

AUDIOLÓGIAI VIZSGÁLAT

ANYAJEGYSZŰRÉS

MENTÁLIS ÁLLAPOTFELMÉRÉS

VASTAGBÉLRÁK-SZŰRÉS (Feca teszt)

 

Időpont: 2019. október 5.

Helyszín: Újpesti Szakrendelő, 1046 Budapest, Görgey A. u 30.

 

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni az alábbi telefonszámon szükséges:

+36 1 696 0052

 


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya