Hírek > Advent üzenete
Keresés
OK

Advent üzenete

2016. december 1.

Advent időszakába léptünk, amit a várakozás időszakaként is szokás említeni. Az első megnyújtott gyertya, és a hétvégén megnyitott karácsonyi vásár is jelzi „kívül” ezt az időszakot. Vajon miből töltekezhet a lélek napjainkban karácsonyig? Az újpesti történelmi egyházak képviselői erről írnak. Elsőként Horváth Zoltán esperes plébános, Újpest díszpolgára gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal.

  
Az örömteli várakozás útja

„Én az Úr, a te Istened arra tanítalak, ami javadra válik, és arra az útra vezetlek, amelyen járnod kell. Ha megtartottad volna parancsaimat, békéd olyan lenne, mint a folyam, igazságod, mint a tenger hullámai.” – idézzük Izajás prófétát adventben (Iz 48,18)
Az úton Jézus felé sok mindennel találkozunk, sőt össze vagyunk nőve, mint a levél színe és fonákja, a pénzérme fej és írás oldala. Az újpesti nagytemplom, és a főtéren körülötte a vásár. Mint test és lélek. Ezért igaz az állítás: lélek nélkül a test is halott. Nem lehetne a szép karácsonyi vásár sok érdekes programmal, ha egykoron nem született volna Máriától egy Fiú, akit Jézusnak neveztek el. Az út csak néhány lépés a vásártól a nagytemplom felé, ahol a bőségesen táplálhatod lelkedet. A lelki éhségre a jézusi úton sok programmal várunk. Minden szombat és vasárnap este 6 órakor gyertyagyújtás, majd mise. Hétköznaponként hajnali 6.30-kor ún. roráté szentmise van. Természetesen a világosban is vannak misék, vasárnaponként 9 és 11 órakor. De nyitva áll a templom kapuja akkor is, ha csak egy imára akarsz betérni, szombat-vasárnap délelőtt. Találhatsz bent csendet, nyugalmat, meghallhatod Jézus hívó szavát. Adakozhatsz a szegények karácsonyára. Vásárolhatsz Bibliát, imakönyveket. A faliújságon megtalálhatod összes adventi, karácsonyi programunkat. Jelentkezhetsz lelki beszélgetésre a plébános atyánál. Jézus sohasem támasztott semmilyen előfeltételt, egyetlen találkozása előtt sem. Így hívott: „Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok - én megkönnyítlek titeket.” (Mt 11,28) Ha teheted, tarts velünk az adventi úton, nem baj, ha még nem jártál hittanra, vagy meg sem vagy keresztelve. A Jézussal való találkozás lelki békét ad. Mondd el neki örömöd, bánatod, bűneid, és kérésed, mit kérnél karácsonyra. Töltsd meg lelkedet!

Horváth Zoltán
esperes plébános, Újpest díszpolgára
 
forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya